Boek online een afspraak bij Echo Zuid in Amsterdam
De verwachtingsvolle komst
van je baby
is onze professionele zorg

Ons team van deskundige echoscopisten bij Echo Zuid

Bij onze praktijk staan we voor kwaliteit. De beste zorg voor jou en je ongeboren kind staan voorop. Ons team werkt al jarenlang met elkaar en zijn allemaal gecertificeerd om alle echo’s te verrichten.

Ons team in Amsterdam

Met onze lange ervaring weten we als geen ander dat je de best mogelijk zorg voor jou en je baby wilt ontvangen in een prettige en veilige omgeving. Dat bieden wij bij Echo Zuid in Amsterdam. In onze praktijk in de Rivierenbuurt hebben wij een gezellige en fijne sfeer gecreëerd.

Het interieur van de praktijk is een tikkeltje onconventioneel, waar we al veel waarderende opmerkingen over hebben gekregen. 

De inrichting is van de hand van Maroeska Metz, een internationaal gerenommeerd ontwerpster van vaderlandse bodem. De KRUL – Maroeska’s handelmerk – is overal terug te zien in de praktijk. Van de leren banken tot de kroonluchters.

Wil je een echo laten maken in Amsterdam in een fijne omgeving? Maak kennis met onze professionele én gezellige team.

Anticonceptie na de bevalling

Philip Engelen

Gynaecoloog (niet praktiserend) | arts | echoscopist
Philip heeft jarenlang gewerkt als gynaecoloog in een Amsterdams ziekenhuis en is nog altijd zeer geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op verloskundig en gynaecologisch gebied. Vrouwen die onder behandeling zijn in het buitenland voor fertiliteit kunnen bij hem terecht voor een gynaecologische echo. Ook is hij gecertificeerd door The Fetal Medicine Foundation voor de nekplooi en de beoordeling van het neusbot.

Maak een 3d echo van je ongeboren kind

Conny de By

Verloskundige | echoscopist
Conny werkte jarenlange als verloskundige in haar eigen praktijk en heeft al ruim 10.000 Amsterdammertjes ter wereld geholpen. Zij was een van de eersten in Nederland die als verloskundige echoscopieën toepaste in haar praktijk. Bij onze echopraktijk maakt ze niet alleen echo’s, maar verricht ze ook versies, plaatst spiraaltjes en schrijft recepten voor de pil en andere anticonceptiemiddelen. Plaatste alleen al in 2018 meer dan 100 spiraaltjes, met ter controle een echo.

Boek online een afspraak bij Echo Zuid in Amsterdam

Marie-Claire Engelen

Arts / Echoscopist
Marie-Claire is opgeleid tot arts aan de Universiteit van Amsterdam en inmiddels ook een enthousiaste echoscopist. Als student werkte zij als assistente in onze echopraktijk en later deed ze de opleiding tot echoscopist tijdens de wachttijd voor haar co-schappen. Naast haar studie geneeskunde werkte ze als echoscopist in de praktijk. Ze volgde een intensieve echo-stage in Londen bij prof. Nicolaides (dé autoriteit op het gebied van prenatale diagnostiek )  om haar vaardigheden te optimaliseren.  Sinds 2014 is ze gecertificeerd echoscopist. Heden werkt zij op de afdeling Gynaecologie/Verloskunde van het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam.

Kwaliteit boven alles

Onze echoscopisten hebben alle benodigde certificaten gehaald om echo’s te maken. Door regelmatige bij- en nascholing blijven de echoscopisten op de hoogte van actuele ontwikkelingen. De echoscopisten van Echo Zuid zijn ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de BEN.

Onze Echopraktijk Zuid is in het kader van de kwaliteitsbewaking bezocht door de visitatiecommissie van het Regionaal Centrum Prenatale Screening VU medisch centrum. Dit regionaal centrum houdt kritisch toezicht op de aangesloten echopraktijken en is onafhankelijk in haar beoordeling. 

Bij de visitatie is Echo Zuid beoordeeld op:

  • organisatie
  • deskundigheid
  • materialen en diensten
  • voorlichting
  • protocollen en procedures
  • productevaluatie en Kwaliteitsbewaking

De echo’s worden uitgevoerd met een Samsung WS80A-Elite. Dit is het nieuwste van het nieuwste model op echo gebied.  Dit echoapparaat voldoet volledig aan de gestelde eisen. Er is een groot lcd-scherm, waarop iedereen gemakkelijk de echobeelden mee kan kijken. Een unieke toepassing is de app "Hello Mom" die je kunt downloaden op je telefoon. Je krijgt dan je echo-foto`s direct van het echo-apparaat op je mobile telefoon ! Ook in kleur (3-D,4-D) . Daarmee zijn we de eerste in Amsterdam.

3 reactie(s)

Reacties clienten

Auteur Moeder van 2
"We zijn destijds bij Echopraktijk Zuid terechtgekomen via hele positieve verhalen van vrienden. Helemaal terecht! Hele fijne persoonlijke benadering, ruimte voor al je vragen, nooit gehaast. Veel duidelijke en sprekende uitleg nav de echo's. Wij voelden ons vanaf de eerste minuut op ons gemak. Inmiddels twee prachtige kindjes verder."
Auteur Expat mom
"Only positive feelings. We got a lot of help from Cony and Phillip with our two pregnancies (second one was not easy at all). All appointments went smooth, machine they use is the best one we saw till now (we saw enough recently, please believe us). Funny thing: Phillip could 'predict' not only the weight of the baby, but also her look, she really look exactly as her older brother. We are very grateful, thanks a lot."
Auteur Mommy to be
"Na eerdere minder goede ervaringen bij een andere echo praktijk zijn wij naar Echo praktijk zuid gegaan. De medewerkers zijn erg vriendelijk en echt enthousiast over hun werk. Een fijne kleinschalige praktijk die wij zeker aan kunnen raden"
Maak een 3d echo van je ongeboren kind